Zes jaar en verliefd

VerliefdHij is 6 jaar en toch is mijn oudste enorm bezig met Valentijn en verliefd zijn. Op school is iedereen wel verliefd op iemand en hebben ze al verkering. Hij nog niet. Het was ‘m wel gevraagd maar hij vond zichzelf nog te jong voor verkering… 😉 Maar toch moest en zou ie wel een kaartje schrijven voor haar. “Want mama, stiekem ben ik ook verliefd op haar.” Ik vroeg hem hoe hij dan wist dat hij verliefd was. Het antwoord was simpel. Als ie haar ziet wordt ie blij en krijgt ie kriebeltjes in zijn buik. Echt verliefd dus.

Hoe anders was het vroeger

Ik kon er niets aan doen en moest even terug denken aan mijn jeugd en aan toen ik 6 was. Ik was totaal niet bezig met jongens, kriebeltjes in mijn buik en Valentijn. Dat laatste leefde hier toen ook nog niet zo echt, maar toch.  Ik was vooral met vriendinnen aan het giebelen en buiten aan het spelen. Soms met wat buurkindjes, meestal ook meisjes. Jongens waren nog stom en vervelend.

Mijn eerste Valentijnskaart kreeg ik toen ik 10 was. Van mijn moeder… ☹ Ik had flink gemopperd over dat ik vast geen kaart kreeg en dat niemand mij leuk vond. Ik wist ook precies te vertellen hoe die kaart er dan uit moest zien en vooral wat er op moest staan. Een kus en geen afzender, het was per slot van rekening Valentijn. En dan moest ie ’s ochtends in de gang bij de brievenbus liggen. Uiteraard gebeurde dat precies en dus kon het niet anders dan dat mijn moeder dat had gedaan. Ik was boos maar vooral teleurgesteld. Gelukkig kreeg ik in de loop der jaren wel wat kaartjes. Niet heel veel want ik had lang verkering.

Verliefd

En nu is de volgende generatie er mee bezig. Op social media, tv en in de winkels kun je er ook bijna niet omheen. Het kaartje is geschreven en zit in zijn tas, uiteraard zonder naam maar met veel hartjes. Mama mag ‘m in de tas van zijn verliefdheid stoppen, want dat durft ie zelf dan weer niet.

Fijne Valentijn. 😀

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten