Hoe overleef ik 3 weken zonder de kinderen?

GastbloggerDe vakantie is begonnen en vanaf vandaag is het zover. En alhoewel het ieder jaar weer opnieuw zover is, went het nooit. Drie weken zonder mijn kinderen. Hoera, de zomervakantie is begonnen.. Eerlijk, ik word vaak gek van mijn mannen, maar dat betekent niet dat ik ze niet altijd bij me in de buurt wil hebben. Ik mopper liever over ze, dan dat ik moet mopperen over dat ze er niet zijn.

Dit jaar wordt het anders

Waar de eerste paar jaar de tranen al kwamen voordat ze überhaupt weg waren, gaat dat dit jaar niet gebeuren. Tenminste, dat is het plan. Echt waar! Dit jaar wordt anders. Le boyfriend et moi hebben een weekje weg geboekt. Niet ver weg, maar wel ver genoeg van huis. Gewoon om de confrontatie van hun lege bedden niet aan te hoeven gaan. Week 1 is dus opgelost. En in week 2 en 3 moet ik gewoon werken. Niets fijner dan heel de dag bezig zijn. De weekenden plan ik nog wel vol.

Geniet jij maar lekker

Vriendinnen met man en kinderen kijken me een beetje jaloers aan. Ze vinden dat ik er maar lekker van moet genieten. Even tijd voor mezelf. Even niets moeten. Zij begrijpen niet dat drie weken zonder je kinderen voelt alsof je niet compleet bent. Alsof je een ledemaat mist. Ja natuurlijk is die week vakantie met le boyfriend fijn. Natuurlijk is het fijn dat ik ’s ochtends en ’s avonds alleen voor mezelf hoef te zorgen en dus in een half uur klaar kan zijn. Maar hallo… het betekent ook drie weken geen knuffels, grappen en grollen, stoeipartijtjes, sterke verhalen en stiekeme kusjes. Drie weken stilte in huis. Drie weken geen harde muziek, drie weken niet hun vrolijke stemmetjes horen. Uiteraard beeldbellen we iedere dag. Dat is fijn aan de techniek van nu. Maar dat bellen is toch niet hetzelfde als ze bij me hebben.

Het aftellen is begonnen

Dus vanaf nu begin ik met tellen. Nog maar drie weken te gaan. Nog maar 21 dagen en dan heb ik ze weer bij me. Nog maar 504 uur en dan zijn ze weer thuis, veilig bij mij. Dit jaar wordt alles anders. Ik zal minder verdrietig zijn, minder tranen laten vallen. Vanaf morgen dan…

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten