Hoe doe je het allemaal?


Hoe doe je het allemaal?

Die vraag wordt regelmatig aan me gesteld.

Vorige week kwam letterlijk de opmerking van een collega; “Ik vind het zo knap hoe jij dat allemaal doet. Een bedrijf runnen, twee kids, sociaal leven, sporten, etc etc. Ik doe de helft nog niet eens en heb soms het gevoel dat ik al overloop! You are a true inspiration”. Ik kan je vertellen dat ik op zo’n moment wel bijna kan huilen. Huilen van ontroering dat iemand dit zo lief tegen me zegt, huilen van trots dat ik het inderdaad allemaal maar doe en huilen van een lichte emotie dat het ook allemaal best wel heel erg veel is.

Want naast het bedrijf, de kinderen, een sociaal leven en sporten probeer ik ook nog een lieve vrouw te zijn, mijn hond en kat in leven te houden, een huishouden op orde te brengen/houden en zie ik iedere zakelijke kans als een die ik moet aangrijpen.

Laat ik eerlijk zijn in het antwoord op deze vraag: Ik heb geen flauw idee.

Met een aangeboren moeite ‘nee’ te zeggen tegen leuke dingen loopt mijn leven erg vol. Je kent het vast wel, die éne lege avond in je agenda is zo weer gevuld met een leuke uitnodiging!
De uitdaging zit hem dan ook in een juiste verdeling in de week. Voldoende tijd en aandacht voor alles wat ik doe. Mijn kinderen staan echt op nummer 1, maar zonder al die andere dingen ben ik als persoon niet compleet. Ook dat zouden de kinderen uiteindelijk merken.

Van werk krijg ik energie, met manlief lol en liefde beleven laat me stralen maar tijd voor mezelf is essentieel. Iedereen wil iets van me en als baas en moeder liggen er veel en soms hoge verwachtingen. Tijd voor mezelf moet ik dus tegenwoordig inplannen en wordt dan ook ingevuld met simpele dingen als sporten, ergens een koffie drinken of gewoon een wandeling maken met de hond. Even alleen. Even zélf nadenken of juist even helemaal niet meer nadenken en gewoon “zijn”.

Misschien is dat dan ook wel de enige manier ‘hoe ik het allemaal doe’.

Maar ik loop wel eens flink over. Sommige weken wordt alles me te veel en baal ik hoe ontzettend vol het is… maar dan volgen er gelukkig weer een heleboel weken waarin alles wél in balans is.

Maar wellicht het beste antwoord op de vraag: Ik heb heel veel geluk met alle kansen die ik krijg en de goede gezondheid van mezelf en mijn vrienden en familie. Dus door gewoon door te gaan, te accepteren dat dingen wat rommelig en niet perfect zijn, te beseffen hoe véél geluk ik heb en plezier te halen uit alles wat ik doe hou ik het allemaal wel vol 😉

Liefs

Nicky

Laat een reactie achter

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten