Help, het kerstdiner op school!

Kerstdiner op school

 

Sint is nog maar net het land uit of de mail over het kerstdiner op school, wordt al verzonden.Wij, de ouders mogen (lees: moeten) weer een overheerlijk gerecht in elkaar flansen. En waar je voorheen nog wegkwam met een knakworst in bladerdeeg, gaat het nu wat anders. Bij iedere klas hangt een intekenlijst met daarop een gerecht wat je mag maken en voor hoeveel personen dit dan is.

De lijst

Helaas ben ik op de ochtend dat die lijst opgehangen wordt wat later en dus zijn de pakken jus en chocolademelk (de makkelijkste dingen op de lijst.. ) al weg. Ik scan vlug de lijst en zie dat er nog wel slagroomsoesjes en cake opstaat. Perfect. Even naar de supermarkt en kopen maar. Daar kom ik makkelijk vanaf denk ik nog.

Maar zoonlief staat naast me en ik was even vergeten dat hij groot genoeg is om de lijst ook te kunnen lezen. Een beetje jammer. Een culinaire verrassing staat er op. Voor 9 tot 12 kinderen. Dat lijkt hem wel wat. En dus mag ik naast de cake ook nog iets anders ZELF maken…

Gelukkig is er Pinterest

Ik slaak een dikke zucht en bedenk me dan ineens dat ik ook nog ergens een Pinterest account heb. Yes… en dus ga ik op zoek naar “makkelijke” kersthapjes. Ik pin er die avond flink op los en maak er een heel bord van. De volgende ochtend laat ik zoonlief zien wat ik gepind heb. Thank God, het makkelijkste gerecht dat ik kon vinden, kiest hij uit.

En dus sta ik donderdagmiddag maar heel even in de keuken. Bij de magnetron. Een minuutje of 4. Zoonlief blij, ik blij.

Liefs Nina

Ps. 1: Benieuwd wat ik ga maken? Dat zie je hier.

Ps. 2: Kun jij ook nog crea en makkelijke ideeën gebruiken voor bij dat diner? Mijn kersthapjes bord vind je hier!

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten