Deze 5 dingen zijn niet meer hetzelfde sinds ik mama ben!

Pink Confetti1. Afspreken met vriendinnen…

Voorheen kon ik ver vooruit dingen afspreken met vriendinnen, en maakte het tijdstip me weinig uit. Het enige waar ik rekening mee moest houden was mijn werk en vriendlief. Maar nu moet ik ineens nadenken over het tijdstip op af te spreken. 12 uur lunchen in de stad ? “Uhmmm kan dat ook om 13.00, Sem moet om 11.30 meestal een voeding en voordat ik met hem op pad ben… “

Soms kom ik er dan op de dag zelf achter dat meneertje een ander ritme besluit aan te nemen en de voeding niet meer om 11.30 is maar ineens om 13.00. Van die dingen dus…

Gelukkig ben ik er inmiddels makkelijker in geworden en neem ik Sem zijn spullen overal mee naartoe. Fles geven in de lunchroom ? No problemo ! Luier verschonen op het toilet, I got this !
Dus zeg maar, wanneer gaan we lunchen 😉 Ik zal mijn best doen om op tijd te zijn. ( poepluiers en andere crisissen kunnen mogelijk vertraging opleveren )

  1. Het huishouden ….

De moeder in mij wil ineens alles schoon houden. Het frustreert me dan ook enorm dat me dit niet lukt zoals ik zou willen. Door wie dat komt ? Door die wolk van een zoon, die mijn dagprogramma vult met knuffelen, eten, luiers verschonen, lekker in bad enz. Dus die uurtjes die hij slaapt, die worden toch nog vaak gevuld door mijn uurtjes slaap, gewoon even niksen, of een boodschap doen in de winkel. Het gaat wel steeds makkelijker naarmate hij wat ouder wordt. Hij kan zichzelf al wat vermaken in de box en van het geluid van de stofzuiger valt hij in slaap.  Maar grotere projecten in huis moeten toch echt wachten totdat papa thuis is.  Jaja deze papa helpt gewoon mee in het huishouden, waar vind je ze nog 😉

  1. Een snelle boodschap doen….

Een boodschap gaan doen is geen probleem, maar verwacht niet dat me dat nog in een kwartiertje gelukt is. “FF snel op en neer, ben zo terug”. Ha ! Dat is er niet meer bij hoor. De wandeling naar de Jumbo met kinderwagen duurt gemiddeld al een kwartier ( heeft de kleine onderweg ook nog vermaak nodig reken dan op minimaal 20 minuten ). Voordat je uberhaupt vertrokken bent van huis heb je er al een hele workout op zitten. Speen zoeken, dekentje in de wagen, naar boven rennen voor een spuugdoekje, luiertas vullen, sleutels…waar waren mijn sleutels ? Nou je hebt een beeld denk ik ? Even iets halen bij de Jumbo en ik ben weer een uur verder. Weer een reden waarom dat huishouden niet altijd lukt dus 😉

  1. De zondag…

Hoe mijn zondagochtend er een paar maanden geleden nog uit zag : uitslapen, ontbijten in bed, boekje lezen en dan rond een uurtje of 10/11 lekker lang douchen. Maskertje er bij, bodyscrubje en daarna uitgebreid insmeren met bodylotion. HEEEERLIJK !

Hoe mijn zondagochtend er nu uit ziet : Half 6 ( als we geluk hebben) Sem uit zijn bedje halen en de fles geven, terug naar boven om zijn luier te verschonen. Inmiddels is het zes uur ( wederom als je geluk hebt ) en hopen we dat Sem nog even in slaap valt.  Hebben we dat geluk dan slaapt hij vaak nog door tot half 8/ half 9. Ralph is daarna sporten en ik denk even te gaan douchen. Hij slaapt nu toch….
Douche aan, ik stap er onder …. WHEEEEE ! Sem vindt het al genoeg geweest en verwacht mij zo snel mogelijk weer naast zijn bedje. Dus tegenwoordig kan ik douchen in vijf minuutjes, poets ik mijn tanden onder de douche en ben ik in no time klaar. New me, who this ?!
Tegen 11 uur vraag ik mezelf dan af of ik eigenlijk al ontbeten had en ben ik blij dat Sem eindelijk weer even slaapt.

  1. Shoppen…..

Als ik samen met Ralph een dag vrij was dan konden we de hele zaterdag door de stad slenteren en shoppen totdat we er bij neer vielen. Het liefst in Amsterdam ! Nu zijn we blij als we een paar uurtjes in Eindhoven kunnen shoppen. Sem gaat mee, maar dat vraagt ook om een andere planning. “Hoe laat is het ?, moet hij al eten ?”.  “Zullen we even ergens koffie doen, dan kan hij ook meteen eten”.  Tijdens het shoppen komen we er dan vaak achter dat niet iedere winkel gemaakt is voor een kinderwagen. Ik bedoel, waar is de lift in De Bijenkorf ?? Hoe komen we dan op de kinderafdeling ?
Shop till we drop is er dus niet meer bij. En dan betrappen wij onszelf er meestal ook nog op dat we meer geshopt hebben voor Sem dan voor ons zelf.  OEPSIE !

Liefs, Nicky

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten