Over Marianne

Marianne is schrijfcoach, blogger, auteur en moeder van Floortje. Gescheiden, en nu alweer een aantal jaar samen met haar grote liefde, een café-eigenaar in Geldrop bij Eindhoven. Als mama gaat ze een spannende periode in met haar dochter: de pubertijd. Als dat geen leuke blogs worden!?!

Blogs by Marianne

Handleiding

Handleiding voor een goede moeder

Ik was zo blij met “Oei, ik groei”, dat babyboek waar steeds die sprongetjes in werden besproken. Ze klopten gewoon allemaal. “Oei, ik groei” zorgde ervoor dat ik het idee had dat ik mijn baby begreep. Maar “Oei, ik groei” houdt op een gegeven moment op. Je kind doet dat niet. En maakt dus ook…

Lees verder

We kunnen niet altijd het goede voorbeeld zijn!

Als ze klein zijn, dan kun je nog wel zo’n beetje sjoemelen. Als ze 13 zijn wordt dat net een beetje anders. “Hoezo mag hij wel vloeken en ik niet?” Vooropgesteld: wij vloeken weinig tot niet, net zoals jullie. Het woord dat wij gebruiken over het algemeen is ‘kak’. Maar als er een blok hout…

Lees verder

Trots!

Ik ben een trotse moeder. Echt F*cking trots. Want ik vind dat ze het wel zomaar even doet. De ene week naar papa, de andere week naar mij. Twee compleet verschillende gezinssituaties met grote twee bonus-zussen bij mij en twee kleine halfzusjes bij papa. Ze fietst elke week heen en weer. Elke maandag vanuit thuis…

Lees verder

Brugklas en backpacken

Wat een verandering de afgelopen maanden! Van de lagere school naar de middelbare: alles wat erover gezegd wordt is helemaal waar. Dus voor al die ouders bij wie het nog zo ver weg lijkt: geniet ervan want het wordt écht allemaal even wat anders … Bye Bye, zorgeloos leven Van het vrijwel onbezorgde spelende leven…

Lees verder

Mama wordt ouder

Als Geldropse mama kom ik regelmatig in Eindhoven. Vooral om naar de stad te gaan of naar oma, die ook in Eindhoven woont. Ik ga met de auto of de trein en in de zomer op de fiets. Van Geldrop naar Eindhoven heb je 3 manieren. Over de Rielsedijk, over de Eindhovense weg of langs…

Lees verder

Regenpak en suiker

Daar gaat ze. Met een enorme rugzak in de krat, voor op de fiets. Van Geldrop naar Eindhoven. Ik ben als moeder blij dat het nog steeds niet heeft geregend. Een regenpak doet ze namelijk niet aan. Ze is niet gek. Ze droogt wel weer op hoor. “We zijn niet van suiker gemaakt, hoor mam!”…

Lees verder

Buikgevoel

Zo af en toe, voor ze gaat slapen, kletsen we extra lang met elkaar. Zij en ik. 12 en 46. Zij vertelt dan over wat haar echt bezighoudt, of ik over hoe het vroeger was toen ik klein was en hoe het is om groter te worden. Het zijn steeds goede gesprekken. Ook al ben…

Lees verder

Wat als jouw kindje nu net …

Toen ik 13 jaar geleden in verwachting was, voelde ik ineens een enorme golf van twijfels opkomen. Ik vroeg me af waar we in godsnaam mee bezig waren. Overal in de wereld ging het mis. Terroristen kregen dagelijks in het journaal uitgebreid de aandacht. Het ging slecht met de aarde, we stonden aan de voet…

Lees verder

Een nieuw begin

Het is zover. Ingeschreven en aangenomen op het Augustinianum. ‘Het Aug’ zoals ze het zelf zegt. Ze heeft er mega veel zin in. Is klaar met de lagere school en wil nu echt een stap verder. In mijn fantasie zie ik ze al wegfietsen van huis. Van mij uit een klein half uur. Van papa…

Lees verder

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten