Best of both worlds!

NeeltjeBegin van dit jaar had ik het er al over. Na de meivakantie zouden alle 3 kinderen op de basisschool zitten. Onder voorbehoud van hoe de jongste het zou vinden, natuurlijk. Onze middelste vond naar school gaan een pittige omschakeling. Ik heb haar de hele groep 1 periode regelmatig eerder van school gehaald of een dagje thuis gehouden.

Leeg nest

Maar zo niet onze zoon, die vindt school hartstikke leuk. Elke dag heeft hij er zin in en komt hij ook weer blij thuis. Het schoolreisje wil hij elke week wel. Het scheelde uiteraard wel dat mama mee was, want als ZZP-er kan ik mijn eigen tijd indelen en dus mee op schoolreisje.

Sinds de meivakantie ben ik nu dus een paar uur per dag ‘kinderloos’.  Of ik er niet erg aan moet wennen, vraagt mijn omgeving. Eigenlijk niet. Ik vind het heerlijk. Ik kom eindelijk weer ergens aan toe. Kan dingen afronden zonder onderbrekingen en er is weer rust voor denken, reflecteren en dromen.

Eigen tijd is goud waard

De afgelopen maand kenmerkte zich door veel bewegen en buiten zijn. Yogaklasjes uitproberen, fietsen, wandelen en hardlopen. Gewoon, omdat het kan. Uren weg van huis. Alleen, zonder dat weken vooraf te hoeven inplannen of met iemand te hoeven afstemmen. Wat een luxe.

Mijn nieuwe hobby van Zero(Plastic)Waste boodschappen -en andere aankopen- doen is ook nog tijdrovend. Ik zit nog in de ontdekkingsfase van wat-waar-wanneer&hoe te kopen. Ik heb alle winkels in het dorp aan een verpakkingsanalyse onderworpen en mijn conclusies getrokken. Ik heb de Too Good To Go app en verschillende bakkers uitgeprobeerd en ik heb een bezoek gebracht aan 2 Eko Plaza supermarkten en de Genneper Hoeve (in Eindhoven) en korenmolen ‘t Nupke en de weekmarkt in Geldrop. Inmiddels krijg ik meer zicht op de (on)mogelijkheden en kost het wat minder uitzoekwerk en tijd.

Waardevolle invulling

Met de energie uit de rust die gekomen is, ben ik het ondernemerschap weer in gedoken. Mijn massagepraktijk is weer up and running en ik vind het super om te doen. Zowel het ondernemen als het masseren zelf.

Afgelopen maand waren er gelijk al weer bijzondere ontmoetingen, heb ik waarde kunnen toevoegen aan de levens van anderen. Al is het maar kort, een massage duurt vaak niet langer dan een uur, het maakt wel een verschil. Ik ben zo blij dat ik die opleiding heb gedaan, toen, 15 jaar geleden.

En om half 3 sta ik weer, opgeladen door mijn eigen tijd, te wachten op onze 3 kleintjes. Groep 1, 2 en 3, vol met verhalen en hun eigen energie. Best of both worlds.

Neeltje

Mama's van Eindhoven maakt gebruikt van technische en analytische cookies om het gebruik van deze website te optimaliseren. Om een koppeling te maken met social media en om het verkeer op de website te analyseren. Als u onze website bezoekt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie gaat u naar ons Privacy beleid. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten